BRZO DA BRŽE NE MOŽE Spoj jabuke i cimeta je uvek neodoljiv!
Znamo da ćete probati da ga napravite.
Brzi kolač
Sastojci:
3 jaja
10-12 kašika eritrita (ili šećera)
1 vanilin šećer
3 kašike ulja
300 ml mleka
2 čaše zobenih pahuljica
1 prašak za pecivo
4 slatke jabuke
1 kašičica cimeta
1/2 čaše crne čokolade
šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja i šećer te dodajte ulje i mleko i ponovo sve dobro izmiksajte. Sameljite zobene pahuljice u brašno. U njih dodajte prašak za pecivo i šećer u prahu te sve prebacite u mokru smesu. Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Oljuštite i narendajte jabuke pa ih prebacite u smesu, pospite cimetom i komadićima čokolade te sve dobro promešajte. U dublji pleh stavite pek-papir. Ulijte smesu i stavite da se peče 25-30 minuta na 200 stepeni. Čačkalicom probajte da li je gotovo - treba da se smesa ne lepi za čačkalicu. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!
Jednostavno se može napraviti.
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
JEFTIN I UKUSAN KOLAČ Napravite ovaj sočni desert koji se uklapa u sve prilike
Pravite ga kad hoćete.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)