PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
Sa prazilukom i pečurkama
Sastojci:
300 g pirinča
1 praziluk
1 crni luk
200 g šampinjona
2 kašike putera
1 l bujona od povrća
1 kašika rendanog parmezana
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckajte praziluk na kolutove, crni luk na kockice i prodinstajte na zagrejanom puteru dok omekšaju. U sredinu stavite očišćene iseckane pečurke i dinstajte dok omekšaju. Dodajte pirinač, izmešajte i dinstajte nekoliko minuta da postane staklast. Dodajte čašu vrućeg bujona, so i biber po ukusu i mešajte dok se ne upije. Dodajte malo pomalo bujona sve dok pirinač ne omekša. Poslužite posuto parmezanom.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)