PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
Sa prazilukom i pečurkama
Sastojci:
300 g pirinča
1 praziluk
1 crni luk
200 g šampinjona
2 kašike putera
1 l bujona od povrća
1 kašika rendanog parmezana
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckajte praziluk na kolutove, crni luk na kockice i prodinstajte na zagrejanom puteru dok omekšaju. U sredinu stavite očišćene iseckane pečurke i dinstajte dok omekšaju. Dodajte pirinač, izmešajte i dinstajte nekoliko minuta da postane staklast. Dodajte čašu vrućeg bujona, so i biber po ukusu i mešajte dok se ne upije. Dodajte malo pomalo bujona sve dok pirinač ne omekša. Poslužite posuto parmezanom.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)