NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške!
Umesto džemom, možete ih puniti kremom.
Krofne
Sastojci:
Za testo:
600 ml mleka
3 kašike šećera
1 kvasac
4 žumanca
1/2 margarina
1 kg brašna
Džem za punjenje
Ulje za prženje
Priprema:
U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
Komentari (0)