NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške!
Umesto džemom, možete ih puniti kremom.

Krofne
Sastojci:
Za testo:
600 ml mleka
3 kašike šećera
1 kvasac
4 žumanca
1/2 margarina
1 kg brašna
Džem za punjenje
Ulje za prženje
Priprema:
U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)