IDEJA ZA JEFTIN I BRZ OBROK Zapečena testenina sa mlevenim mesom, kombinacija koja će vas osvojiti

trpeza.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Odlično rešenje kada imate testeninu i mleveno meso. Jelo se može pripremati sa bilo kojom vrstom mesa, a u tom slučaju piletinu treba kraće dinstati sa manje vode

IDEJA ZA JEFTIN I BRZ OBROK Zapečena testenina sa mlevenim mesom, kombinacija koja će vas osvojiti
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 puna kašika crvene, mlevene paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • 400 gr makarona ili bilo koje testenine

Sos:

  • 100 ml ulja
  • 2 pune kašike mekog brašna
  • 300 ml mleka
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kisela pavlaka ( 180 gr )
  • 100 gr bilo kojeg tvrdog sira

Priprema:

Iseckati ili samleti crni luk pa mu dodati ulje, suvi začin i čašu vode.

DInstati dok ne  omekani.

Zatim dodati mleveno meso i papriku, pa naliti vode da ogrezne.

Nastaviti donstanje dok ne ispai sva voda.

U drugu šerpu staviti ulje, dodati brašno i uz mešanje proprđiti brašno da požuti.

Naliti vodu i mleko i mešati dok se malo ne zgusne.

Biće kao jogurt i tada skinite sa vatre, pa ddoajte kiselu pavlaku.

Sve sjediniti.

Makarone stavite da se kuvaju.

U kipuću vodu ih istresite i kuvajte 5 minuta.

Još uvek će biti tvrde.

Uključite rernu na 200 stepeni.

Pomešati u jednoj velikoj posudi makarone, meso i sos.

Istresti u tepsiju pa staviti u rernu.

Sve je onako još vodenasto ali će u rerni višak vode ispariti i upiće ga testenina pa na kraju jelo neće biti suvo, nego fino sočno.

Pred kraj pospite rendanim sirom, isključite rernu i ostavite tepsiju unutra koliko još se sir istopi.

Servirajte toplo.

Prijatno.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading