IDEJA ZA JEFTIN I BRZ OBROK Zapečena testenina sa mlevenim mesom, kombinacija koja će vas osvojiti
Odlično rešenje kada imate testeninu i mleveno meso. Jelo se može pripremati sa bilo kojom vrstom mesa, a u tom slučaju piletinu treba kraće dinstati sa manje vode
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 50 ml ulja
- 1 puna kašika crvene, mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 400 gr makarona ili bilo koje testenine
Sos:
- 100 ml ulja
- 2 pune kašike mekog brašna
- 300 ml mleka
- 400 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kisela pavlaka ( 180 gr )
- 100 gr bilo kojeg tvrdog sira
Priprema:
Iseckati ili samleti crni luk pa mu dodati ulje, suvi začin i čašu vode.
DInstati dok ne omekani.
Zatim dodati mleveno meso i papriku, pa naliti vode da ogrezne.
Nastaviti donstanje dok ne ispai sva voda.
U drugu šerpu staviti ulje, dodati brašno i uz mešanje proprđiti brašno da požuti.
Naliti vodu i mleko i mešati dok se malo ne zgusne.
Biće kao jogurt i tada skinite sa vatre, pa ddoajte kiselu pavlaku.
Sve sjediniti.
Makarone stavite da se kuvaju.
U kipuću vodu ih istresite i kuvajte 5 minuta.
Još uvek će biti tvrde.
Uključite rernu na 200 stepeni.
Pomešati u jednoj velikoj posudi makarone, meso i sos.
Istresti u tepsiju pa staviti u rernu.
Sve je onako još vodenasto ali će u rerni višak vode ispariti i upiće ga testenina pa na kraju jelo neće biti suvo, nego fino sočno.
Pred kraj pospite rendanim sirom, isključite rernu i ostavite tepsiju unutra koliko još se sir istopi.
Servirajte toplo.
Prijatno.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)