ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
Vikinška pasta
Sastojci:
300 g svežih kobasica
1 paprika
2 kašike pelata
3 čena belog luka
300 g testenine po izboru
1 kašika aleve paprike
1 kašičica šećera
100 ml vode
so, biber
Priprema:
Kobasicu oljuštite i isecite na kolutove. Papriku isecite na sitnije komade, pa propržite na ulju i dodajte iseckane paprike. Posle toga ubacite pelat i vodu pa ako se zgusne, dodajte još vode. Iseckajte beli luk, pa dodajte i njega kao i ostale začine i na kraju šećer zbog kiselosti pelata. Kuvajte oko 30 minuta ili dok se umak ne zgusne. Skuvajte testeninu, pa ubacite u umak i izmešajte. Ukrasite peršunom i parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
IZVADITE JAJA IZ FRIŽIDERA I URADITE OVO Biće odmah sobne temperature, nema čekanja sat vremena!
Poznata kuvarica Rejčel Rej podelila je ovaj jednostavan a primenljiv trik kako da jaja iz frižidera brzo dostignu sobnu temperaturu.
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)