ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.

Vikinška pasta
Sastojci:
300 g svežih kobasica
1 paprika
2 kašike pelata
3 čena belog luka
300 g testenine po izboru
1 kašika aleve paprike
1 kašičica šećera
100 ml vode
so, biber
Priprema:
Kobasicu oljuštite i isecite na kolutove. Papriku isecite na sitnije komade, pa propržite na ulju i dodajte iseckane paprike. Posle toga ubacite pelat i vodu pa ako se zgusne, dodajte još vode. Iseckajte beli luk, pa dodajte i njega kao i ostale začine i na kraju šećer zbog kiselosti pelata. Kuvajte oko 30 minuta ili dok se umak ne zgusne. Skuvajte testeninu, pa ubacite u umak i izmešajte. Ukrasite peršunom i parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)