KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
Zapečeno meso u pavlaci
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
2 praziluka
1 jaje
50 g prezli
2-3 kašike maslinovog ulja
so, biber i suvi začin
Za preliv:
2 jaja
150 ml pavlake za kuvanje
so
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa solju,
biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
RUČAK KOJI DECA OBOŽAVAJU Piletina u pavlaci kao iz snova
Kremasto i ukusno.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj
Punjeni krompir, njoke sa slaninom, pica ili sočni hleb, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)