KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!

Alo.rs

16:00

Sezonski recepti 0

Odmah ćete pojesti pun tanjir.

KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Shutterstock

Zapečeno meso u pavlaci

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

2 praziluka

1 jaje

50 g prezli

2-3 kašike maslinovog ulja

so, biber i suvi začin

Za preliv: 

2 jaja

150 ml pavlake za kuvanje

so

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa solju, 
biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading