KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
Zapečeno meso u pavlaci
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
2 praziluka
1 jaje
50 g prezli
2-3 kašike maslinovog ulja
so, biber i suvi začin
Za preliv:
2 jaja
150 ml pavlake za kuvanje
so
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa solju,
biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
RUČAK KOJI DECA OBOŽAVAJU Piletina u pavlaci kao iz snova
Kremasto i ukusno.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)