RUČAK IZ RERNE Musaka od boranije, mesa i krompira, toliko lepa da će svi tražiti dodatak!
Imaćete ručak za dva dana.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SPECIJALITET SA SICILIJE Kaponata je tradicionalno jelo od povrća koje se krčka u paradajz sosu
Postoje razne verzije kaponate, a mi vam dajemo ovu jednostavnu od povrća. Možete da je jedete s hlebom kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

PREDLOG ZA RUČAK Musaka od povrća, zdravo i ukusno jelo uz koje vam ni salata ne treba!
Kombinaciju povrća možete da menjate prema želji i onome što imate u frižideru.

ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.

ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti
Kompletan ručak u jednom jelu, a trajaće vam sigurno dva dana.
500 g boranije
200 g mlevenog mesa
6 krompira
2 čaše kisele pavlake
100 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
so, biber
Priprema:
Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavala ne istopi i zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)