RUČAK IZ RERNE Musaka od boranije, mesa i krompira, toliko lepa da će svi tražiti dodatak!
Imaćete ručak za dva dana.
Sastojci:
500 g boranije
200 g mlevenog mesa
6 krompira
2 čaše kisele pavlake
100 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
so, biber
Priprema:
Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavala ne istopi i zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET SA SICILIJE Kaponata je tradicionalno jelo od povrća koje se krčka u paradajz sosu
Postoje razne verzije kaponate, a mi vam dajemo ovu jednostavnu od povrća. Možete da je jedete s hlebom kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.
PREDLOG ZA RUČAK Musaka od povrća, zdravo i ukusno jelo uz koje vam ni salata ne treba!
Kombinaciju povrća možete da menjate prema želji i onome što imate u frižideru.
ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.
ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti
Kompletan ručak u jednom jelu, a trajaće vam sigurno dva dana.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)