SPECIJALITET NAŠIH BAKA Brza pita sa tikvicama, kiselim mlekom i 2 vrste brašna, ukus za desetku
Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 500 g rendanih oceđenih tikvica
- 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g sira
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kiselog mleka
- 5 kašike griza
- po ukusu so
- biber
Priprema
Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, kiselo mleko, griz, so, brašno, biber i ocešene tikvice. Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20x30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)