SPECIJALITET NAŠIH BAKA Brza pita sa tikvicama, kiselim mlekom i 2 vrste brašna, ukus za desetku
Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 500 g rendanih oceđenih tikvica
- 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g sira
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kiselog mleka
- 5 kašike griza
- po ukusu so
- biber
Priprema
Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, kiselo mleko, griz, so, brašno, biber i ocešene tikvice. Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20x30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
Komentari (0)