SPECIJALITET NAŠIH BAKA Brza pita sa tikvicama, kiselim mlekom i 2 vrste brašna, ukus za desetku

Slobodanka Ćorić

10:01

Sezonski recepti 0

Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru

pita sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 500 g rendanih oceđenih tikvica
  • 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 100 g sira
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 5 kašike griza
  • po ukusu so
  • biber

Priprema

Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, kiselo mleko, griz, so, brašno, biber i ocešene tikvice. Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20x30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading