SPECIJALITET NAŠIH BAKA Brza pita sa tikvicama, kiselim mlekom i 2 vrste brašna, ukus za desetku
Ovu veoma ukusnu pitu, koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 500 g rendanih oceđenih tikvica
- 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g sira
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kiselog mleka
- 5 kašike griza
- po ukusu so
- biber
Priprema
Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, kiselo mleko, griz, so, brašno, biber i ocešene tikvice. Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20x30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)