JELO NA KAŠIKU KOJE SVIMA USPEVA Preukusna čorba koja će vam biti potez dana
Sjajan recept!
Čorba
Sastojci:
500 g paradajza
so
crni luk
aleva paprika
zelena paprika
peršunov list
celerov list
brašno
ulje
1-2 kašike pirinča
Priprema:
Opran i očišćen paradajz staviti u duboku posudu sa poklopcem, po ukusu posoliti i uliti vodu koliko je potrebno da ga prekrije. Dodati zelenu papriku, crni luk, malo lišća celera i peršuna. Kuvati 15 minuta na umerenoj temperaturi, zatim procediti i odmah propasirati. Propasiranoj čorbi dodati blagu zapršku i na umerenoj temperaturi kuvati još nekoliko minuta. Dodati 1-2 kašike pirinča i nastaviti sa kuvanjem dok pirinač ne omekša. Skloniti sa grejne ploče, poslužiti toplo dekorisano po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)