KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
Sastojci:
500 g graška
300 g piletine (batak i karabatak ili krilca)
5 krompira, isečenih na kocke
1 glavica crnog luka
2 šargarepe isečene na kolutove
100 ml kuvanog paradajz soka
Lovor, peršun
Priprema:
Na ulju prodinstajte iseckan luk dok ne postane žut. Dodajte meso i posolite. Posle 3-4 minuta, dodajte šargarepu i sipajte paradajz sok. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tada dodajte lovorov list i krompir. Sipajte vodu da sve prekrije. Kada krompir malo omekša dodajte grašak. Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne i krompir skroz omekša. Gotovo jelo pospite peršunom.
Možda vas zanima:
RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Ručak koji ćete imati dva dana.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
IDEJA ZA RUČAK Čorbasta boranija s mesom i krompirom je toliko ukusna da je svi vole!
Kuvano jelo je uvek najbolji izbor za ručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)