KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.

KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Shutterstock

Sastojci:

500 g graška

300 g piletine (batak i karabatak ili krilca)

5 krompira, isečenih na kocke

1 glavica crnog luka

2 šargarepe isečene na kolutove

100 ml kuvanog paradajz soka

Lovor, peršun

Priprema:

Na ulju prodinstajte iseckan luk dok ne postane žut. Dodajte meso i posolite. Posle 3-4 minuta, dodajte šargarepu i sipajte paradajz sok. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tada dodajte lovorov list i krompir. Sipajte vodu da sve prekrije. Kada krompir malo omekša dodajte grašak. Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne i krompir skroz omekša. Gotovo jelo pospite peršunom.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading