FANTASTIČAN RUČAK Musaka od tikvica za koju ne treba ni mnogo para, a ni mnogo vremena!
Ovaj recept do sada niste probali, a sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
200 g tikvica
150 g krompira
100 g šampinjona
50 g slanine
50 g sira
50 g celera
1 crni luk
1 čen belog luka
2 šargarepe
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
2 jajeta
1 dl kisele pavlake
50 ml ulja
prstohvat peršuna
Priprema:
Na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk da budu staklasti. Očistite pečurke, iseckajte na kriške i kratko propržite sa lukom. Dodajte na krupno izrendane tikvice, šargarepu, iseckan celer i krompir na kolutove. Začinite biberom, suvim začinom, peršunom i pomešajte sa jajima. Sve izmešajte, pa izručite u uljem podmazanu tepsiju. Preko poređajt tanke kriške slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Izvadite, staviti izmrvljen sir odozgo, pa vratite u rernu još 10 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Ovako se mnogo brže naprave, lepše izgledaju, a ukus je božanstven!
Jednostavan ručak, a naješće se cela porodica.
PITA OD TIKVICA BEZ KORA Samo se umuti u jednoj činiji i ispeče, a ukus je božanstven!
Najbrži doručak ili večera, a pravi se od povrća.
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)