FANTASTIČAN RUČAK Musaka od tikvica za koju ne treba ni mnogo para, a ni mnogo vremena!
Ovaj recept do sada niste probali, a sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
200 g tikvica
150 g krompira
100 g šampinjona
50 g slanine
50 g sira
50 g celera
1 crni luk
1 čen belog luka
2 šargarepe
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
2 jajeta
1 dl kisele pavlake
50 ml ulja
prstohvat peršuna
Priprema:
Na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk da budu staklasti. Očistite pečurke, iseckajte na kriške i kratko propržite sa lukom. Dodajte na krupno izrendane tikvice, šargarepu, iseckan celer i krompir na kolutove. Začinite biberom, suvim začinom, peršunom i pomešajte sa jajima. Sve izmešajte, pa izručite u uljem podmazanu tepsiju. Preko poređajt tanke kriške slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Izvadite, staviti izmrvljen sir odozgo, pa vratite u rernu još 10 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Ovako se mnogo brže naprave, lepše izgledaju, a ukus je božanstven!
Jednostavan ručak, a naješće se cela porodica.
PITA OD TIKVICA BEZ KORA Samo se umuti u jednoj činiji i ispeče, a ukus je božanstven!
Najbrži doručak ili večera, a pravi se od povrća.
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)