AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA Po receptu najboljih srpskih domaćica, priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv
Sezona crvenih paprika je u punom jeku, tako da je idealno vreme da napravite cepkani ajvar, u čijem fenomenalnom ukusu ćete uživati tokom cele zime. Donosimo vam proveren recept od iskusnih domaćica!
Potrebno sastojci:
10 kg crvenih paprika
250 ml ulja
3 kašike šećera
100 ml alkoholnog sirćeta
soli po ukusu
2 glavice belog luka (po želji)
Način pripreme:
Paprike ispeći, potom oguliti koru sa njih i očistiti ih od semenki. Zatim ih ostaviti da se dobro ocede. Nakon toga ih ručno iscepkajte ili iseckajte na veće komade.
Tako iseckane paprike staviti u lonac sa širokim dnom na šporet. U njih dodati prethodno zagrejano ulje, sirće, sećer i so, pa sve dobro sjediniti. Po ukusu možete dodati i iseckan beli luk na listiće.
Ajvar je gotov kada mešanjem varjačom vidimo dno šerpe.
Sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Uvijte ih u nešto toplo (ćebad, jakne) i ostavite ih da se ohlade, najbolje 24h. Ajvar čuvati na suvom i hladnom mestu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)