MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Zdrava, sočna i drugačija od one klasične
Napravite musaku na drugačiji način. Pečene paprike daju jednu totalno drugačiju notu celom jelu. Pravićete je stalno.
Potrebno je
- 12 dugačkih crvenih paprika
- 3 jaja
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo peršunovog lista
- 2 dl kisele pavlake
- so, biber, začini po ukusu
Priprema
U rerni ispecite paprike, vruće ih stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade. Oljuštite ih, izvadite semenke i posolite. Svaku papriku uvaljajte prvo u mešavinu brašna i prezli, zatum u dva umućena i posoljena jaja, pa ponovo u smesu od mrvica i brašna i ispohujte ih. Crni i beli luk iseckajte i propržite na ulju, dodajte mleveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list. Odvojte dve pohovane paprike, a u vatrostalnu posudu složite pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo poređajte ostale paprike. Prelijte mešavinom jajeta i pavlake i zapecite oko pola sata na 200 stepeni. Pre služenja odozgo posložite dve pohovane paprike isečene na rezanca.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)