KUPUS SA PILETINOM Sočan i slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, pravićete ga stalno
Fenomenalan obrok za hladne zimske dane, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 1 veća glavica slatkog kupusa
- 6 komada piletine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- paradajz pelat
- suvi biljni začin
- crvena paprika
- mediteranska mešavina
- origano
- peršun
- ulje
- so
- biber
Priprema
Očistite kupus pa ga iseckajte na komadiće. Sipajte malo ulja u šerpu pa stavite kupus. Između njega dodajte šargarepu isečenu na kolutove, sitno sečen luk pa pospite mediteranskom mešavinom. Nalijte vode ispod kupusa. Kuvajte pola sata uz povremeno dolivanje vode. Pred kraj kuvanja sipajte paradajz pelat dodajte piletinu, krompire isečene na četvrtine, suvi biljni začin, crvenu papriku, biber, so. Kuvajte još 30 minuta, pa dodajte origano i peršun i nastavite sa kuvanjem. Proveravajte viljuškom da li je gotov. Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)