KAKO DA PALAČINKE NE BUDU ŽILAVE? Uz ovaj trik biće mekane i sutradan

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Palačinke su mnogima omiljena poslastica ali ne uspevaju uvek da budu mekane i sočne. Mnoge domaćice ne znaju za ovaj trik a jednostavan je. Malo izmenite pripremu i bićete oduševljeni rezultatom.

palačinke
Shutterstock

Belanca odvojite i umutite u sneg

Odvojite belanca od žumanca pa belanca stavite sa strane. Žumanca umutite u smesu i dodajte ostale sastojke pa dobro promešajte. Belanca zasebno umutite u mekši sneg (ne mekan a ni čvrst). Tada nežno sneg dodajte smesi. Palačinke će dobiti penastu strukturu i mekoću, čak i kada se prohlade ostaće mekane umesto žilave.

 

Možda vas zanima:

kafa od pečuraka

DA LI BISTE PROBALI KAFU OD PEČURAKA? Evo zašto se smatra najzdravijom na svetu + recept

16:00

27 mart, 2024

Sezonski recepti

Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, bogata vitaminima B grupe, bakrom, selenom, vlaknima i proteinima. Iako postoji više od 300 jestivih vrsti, u komercijalnoj je upotrebi samo desetak. Neki izvori navode da su se pečurke koristile kao zamena za kafu u Finskoj još za vreme Drugog svetskog rata kad su zrna kafe bila nedostupna. U Aziji je od davnina, poznata njihova primena u kulinarske i medicinske svrhe. Kafa od pečuraka smatra se najzdravijom kafom na svetu, zbog upotrebe macutake pečurki.

Komentari (0)

Loading