KAKO SE NAJBOLJE ČISTI APARAT ZA BAKIN KOLAČ Ovo nikako nemojte da radite
Svi vole da jedu bakin kolač, ali problem nastaje kada treba da se čisti. Nekada je dovoljno samo da ga prebrišete ali nikako nemojte to da radite dok je vruć, već sačekajte da se potpuno ohladi.
Nikako nemojte da čistite vruć aparat
Nakon upotrebe ga isključite i ostavite da se ohladi. Onda ga prebrišite ubrusom da otklonite višak hrane. Ako je baš zalepljeno pređite uljem pa ubrusom. Pomešajte nekoliko kapi deterdženta za sudove sa par kapi tople vode pa u to namočite magičnu krpu. Zatim ocedite pa prođite time pločice aparata i ono između. Krpu isperite pa ponovite postupak. Očistite aparat sa spoljašnje strane na isti način. Dobro osušite i unutrašnjost i spoljašnost aparata a ako ostane lepljiv napravite pastu od sode bikarbone i hidrogena, premažite sve, pa ostavite da odstoji sat vremena. Vlažnom krpom pređite preko svega, posebno obratite pažnju na proreze. Kada se dobro osuši, spakujte ga i odložite kao i inače.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)