KAKO DA KROFNE ISPADNU SAVRŠENE Uradite ovako i biće mekane i sočne
Primenite ove jednostavne savete i napravite krofne iz snova.
Primenljivi trikovi dovešće do preukusnih i slasnih krofni
Morate da ostavite da se krofne dobro dižu kako ne bi potonule u ulju i upile previše masnoće.
Takođe, morate biti pažljivi kada ih isečete - testo za krofne je veoma delikatno, sa njim ne smete da budete grubi.
Prilikom pečenja temperatura ulja treba da bude maksimalno 170 stepeni, da ne počnu da gore.
Krofne se okreću samo jednom. Ako ih okrenete nekoliko puta, počinju da upijaju ulje.
Svi sastojci treba da budu sobne temperature, kao i prostorija u kojoj se spremaju krofne
Pre mešanja, testo mora da se udvostruči
U testo dodajte kašiku rakije ili ruma - krofne će tada upijati manje masti
Ne stavljajte previše krofni u tiganj odjednom, jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)