OČISTITE ZAGORELI TIGANJ BEZ RIBANJA I STRUGANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nikad se ne biste setili
Korisnica tik toka podelila je ovaj koristan trik za čišćenje zagorelog posuđa.
![tiganj](/data/images/2024-05-23/88509_shutterstock-2364236345_f.jpg?timestamp=1716415200)
Limun
Sipajte vodu u masan tiganj, pa nacedite pola limuna, i ubacite u tiganj. Pospite sodom bikarbonom pa stavite na vatru da se kuva. Sve vreme mešajte varjačom. Bacite limun i prospite smesu.
Napravite domaću pastu
U jednoj posudu stavite kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta i malo soka od limuna. Promešajte dobro pa premažite preko zagorele površine na tiganju. Pustite da odstoji nekoliko minuta pa samo prebrišite sunđerom.
Prašak za pecivo
U zagorelu posudu sipajte malo vode pa dodajte prašak za pecivo. Ostavite da proključa. Zagoreli delovi će da otpadaju sami, a možete da koristite i kuhinjsku četkicu da pomognete. Na kraju, operite sa malo deterdženta i vode.
![puding palačinke](/data/images/2024-06-11/90422_shutterstock-1076244446_f.jpg)
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
![uštipci](/data/images/2024-06-14/90766_ustipci-1_f.jpg)
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
![bela čorba](/data/images/2024-06-14/90768_kafanska-corba_f.jpg)
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
![crveno sočivo sa povrćem](/data/images/2024-06-14/90758_crveno-socivo_f.jpg)
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
![prženje krompira](/data/images/2024-06-14/90785_shutterstock-1914688687_f.jpg)
DODAJTE OVO KADA PRŽITE KROMPIR Proveren trik kako da ispadne sočan i slasan
Dodajte ovaj sastojak kada pržite krompir, i iznnadićete se razlikom u ukusu.
Komentari (0)