OČISTITE ZAGORELI TIGANJ BEZ RIBANJA I STRUGANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nikad se ne biste setili
Korisnica tik toka podelila je ovaj koristan trik za čišćenje zagorelog posuđa.
Limun
Sipajte vodu u masan tiganj, pa nacedite pola limuna, i ubacite u tiganj. Pospite sodom bikarbonom pa stavite na vatru da se kuva. Sve vreme mešajte varjačom. Bacite limun i prospite smesu.
Napravite domaću pastu
U jednoj posudu stavite kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta i malo soka od limuna. Promešajte dobro pa premažite preko zagorele površine na tiganju. Pustite da odstoji nekoliko minuta pa samo prebrišite sunđerom.
Prašak za pecivo
U zagorelu posudu sipajte malo vode pa dodajte prašak za pecivo. Ostavite da proključa. Zagoreli delovi će da otpadaju sami, a možete da koristite i kuhinjsku četkicu da pomognete. Na kraju, operite sa malo deterdženta i vode.
BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.
STIFADO Grčki delikates za prave gurmane koji pomera granice dobrog ukusa
Slasan spoj mesa sa vinom i začinima daje ovom jelu posebnu aromu.
NISU SVE BILJNE ZAMENE ZA MLEKO ISTE Jedna je kaloričnija, a druga slađa, pa se ne preporučuje dijabetičarima
Ako vam smeta laktoza pa ne konzumirate kravlje mleko, ili postite, važno je da znate koje su vam alternative.
SOČNA PILETINA NA DRUGAČIJI NAČIN Kokosovo mleko dodaje na aromi, a meso se lepi za prste
Imaćete osećaj kao da ste u Kolumbiji, a smazaćete za tren oka.
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
Komentari (0)