MIRIN KOLAČ SA BOROVNICAMA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Savršen za proleće
Pravi se lako, a voće mu daje posebnu čar.
Potrebno je
- 2 čaše glatkog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- rendana korica jednog limuna
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 400 g borovnica
Priprema:
Posebno pomešajte suve sastojke, posebno tečne, pa ih sjedinite. Kalup veličine 30 cm x 11 cm obložite masnim papirom. Stavite deo pripremljene smese, pa deo borovnica i ponovite postupak. Kolač pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
Komentari (0)