DOMAĆI DETERDŽENT ZA MAŠINSKO PRANJE SUDOVA Miriše na leto, a ovo južno voće mu je glavni sastojak
Potpuno prirodan, sudovi će da blistaju, a sve će prelepo da miriše.
Domaći deterdžent za mašinsko pranje sudova od limuna
Potrebno je
- 3 limuna, 400 ml vode, 200 g soli i 100 ml alkoholnog sirćeta
Limun sa korom isecite na sitnije komade pa odstranite semenke. Stavite u blender i izblendajte, tako da nema grudvica. Dodajte so i malo vode, i po potrebi ocedite kroz cediljku za čaj. U šerpu sipajte smesu pa dodajte vodu i sirće. Ostavite da ključa 10 do 15 minuta, uz stalno mešanje. Nakon što smesa dobije gustinu, možete da je koristite. Od navedene količine dobićete pola litra deterdženta. Za jedno pranje biće vam potrebne 2 kašike deterdženta.
U nastavku sledi još jedan recept za prirodni deterdžent za sudomašinu
Potrebno je:
- Pola kašike soli
- Pola kašike limuntosa
- Pola kašike sode bikarbone
- Jedna kašika deterdženta
- Alkoholno sirće koje daje sjaj sudovima
Priprema
U manju posudu sipajte so, limuntus, sodu bikarbnu, deterdžent i alkoholno sirće. Sve dobro pomešajte, pa sipajte u pregradu za tabletu za pranje sudova. Zatvorite i uključite mašninu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)