KAKO NAJBOLJE DA OČISTITE PEČURKE? Nemojte ovo da radite, biće vodene i gnjecave

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako ste i vi u nedoumici kako da očistite pečurke, nastavite da čitate.

šampinjoni
Shutterstock

Kako se pravilno čiste pečurke?

Bilo da šampinjone koristite za punjenje, pravite sos ili ih grilujete, potrebno je da ih pravilno očistite. Izbegavajte da perete pečurke pre termičke obrade, upiće puno vode, pa neće biti kao pržene već kao dinstane. Dobiće vodeni ukus, umesto da krckaju pod zubima. 

Zato je najbolje da ih samo očistite ili prebrišete ubrusom ili vlažnom krpom. 

A evo koje su najčešće greške kod pripreme pečurki

Kuvate polako na niskoj temperaturi

Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.

Pretrpavate tiganj pečurkama

Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.

Stavljajte premalo ulja

Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže. 

Prerano solite pečuke

Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!

Komentari (0)

Loading