KAKO DA JAJA NE PUKNU TOKOM KUVANJA Jednostavan trik koji provereno radi

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Provereni trik kako da jaja ne puknu tokom kuvanja.

kuvanje jaja
Shutterstock

Iako kuvanje jaja deluje jednostavno, često se dešava da to nije tako. Ispadnu rovita ili prekuvana.

Primenite ovaj jednostavni trik zbog kog će da budu savršena. Takođe, ovaj trik garantuje da jaja neće da puknu tokom kuvanje. 

Potrebno je da osim jaja, u vodu stavite i nekoliko šibica, i ljuska će da ostane netaknuta. Dodavanje šibica će da spreči pravljenje finih pukotina u ljusci i curenje belanaca. 

Napomena: Dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu.

Nakon 10 minuta, kad se prohlade, proverite da li su oštećena. Bićete oduševljeni rezultatom.

Komentari (0)

Loading