UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
![uštipci](/data/images/2024-06-14/90766_ustipci-1_f.jpg?timestamp=1718316000)
Potrebno je
- 2 jaja
- 30 kašika brašna
- 2 čaše jogurta
- ulje po potrebi
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Izmešajte dobro. Umutite jaja zasebno, pa dodajte prethodnoj smesi. Jogurt sipajte pa promešajte žicom, da se sastojci sjedine. Testo vadite kašikom pa spuštajte u šerpu sa zagrejanim uljem. Pržite uštipke po minut sa svake strane, pa ređajte na ubrus da se ocedi višak masnoće. Prijatno!
Možda vas zanima:
![uštipci sa jabukama](/data/images/2024-06-17/91117_shutterstock-515569681_f.jpg)
UŠTIPCI SA JABUKAMA BOLJI NEGO KLASIČNI Sočni i ukusni, savršeni za doručak, a mekani kao duša
Ako volite uštipke, ove sa jabukama ćete da obožavate.
![kukuruzni uštipci](/data/images/2024-06-11/90421_shutterstock-425545210_f.jpg)
AKO VOLITE UŠTIPKE OVE KUKURUZNE ĆETE OBOŽAVATI Drugačiji, a slasni, za gurmanluk kakav se ne pamti
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
![hrana](/data/images/2023-03-09/48366_ustipci-shutterstock-2154092425_f.jpg)
NAJBRŽI UŠTIPCI GOTOVI ZA 5 MINUTA Nema čekanja da testo nadođe, kao osmišljeni za uživanje
Gotovi za čas a nestaće sa stola odmah.
![uštipci](/data/images/2024-03-01/79072_ustipci_f.jpg)
NAJBOLJI UŠTIPCI Slasni i mekani, ovakve do sada niste probali, po receptu voditeljke Ane Sević
Pevačica i voditeljka Ana Sević već godinama je deo srpske estradne scene, od vremena kada je prvo učestvovala a posle i vodila takmičenje „Zvezde Granda“. Pauzu nakon druge udaje i rođenja dece prekinula je pre nekoliko dana kada je pristala da se vrati u voditeljske vode i zameni trudnu koleginicu Sanju Kužet. Majka Lorene, Sene i Simeona i supruga biznismena Danijela Nedeljkovića vodi računa o zdravoj ishrani svoje porodice, ali izuzetak je kuhinja njene bake, po čijem receptu nastaju najbolji uštipci. Rođena Užičanka jede bez griže savesti, a verujemo da ćete i vi biti oduševljeni njenim specijalitetom.
![argentinski gulaš](/data/images/2024-06-24/91885_shutterstock-1736449457_f.jpg)
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
![domaći puter](/data/images/2024-06-24/91880_shutterstock-2175740599_f.jpg)
DOMAĆI PUTER UKUSNIJI OD KUPOVNOG Treba vam samo 1 sastojak, a pravi se brzo i lako, ovakav do sada niste jeli
Bilo da ga samostalno mažete na hleb pa dodate prilog po želji, ili koristite za pripremu jela, bićete oduševljeni ukusom.
![njoke u paradajz sosu](/data/images/2024-06-24/91878_shutterstock-2079908065_f.jpg)
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![prašak za pecivo](/data/images/2024-06-24/91877_shutterstock-1886792284_f.jpg)
AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 6 fenomenalnih zamena.
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Komentari (0)