UŠTIPCI PUNJENI SLANINOM, KROMPIROM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste probali
Uštipci na dugačii način. Sa bogatim punjenjem, slasni.
Potrebno je
- 400 g kiselog kupusa
- 150 g slanine
- 3 krompira
- glavica crnog luka
- 2 kašičice senfa
- 3 jajeta
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
Priprema
Krompir iseckajte na kockice i kuvajte ga desetak minuta. Ocedite ga i izgnječite. Slaninu i luk iseckajte što sitnije, propržite ih na ulju, pa dodajte kupus. U kupus dodajte izgnječen krompir, jaja, so, biber, senf, rendani kačkavalj, brašno i sve dobro promešajte. Ako je smesa previše retka, dodajte još brašna. Kašikom vadite uštipke, pa ih pržite na vrelom ulju. Služite uz tartar sos.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)