UŠTIPCI PUNJENI SLANINOM, KROMPIROM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste probali

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Uštipci na dugačii način. Sa bogatim punjenjem, slasni.

uštipci
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g kiselog kupusa
  • 150 g slanine
  • 3 krompira
  • glavica crnog luka
  • 2 kašičice senfa
  • 3 jajeta
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 kašike brašna

Priprema

Krompir iseckajte na kockice i kuvajte ga desetak minuta. Ocedite ga i izgnječite. Slaninu i luk iseckajte što sitnije, propržite ih na ulju, pa dodajte kupus. U kupus dodajte izgnječen krompir, jaja, so, biber, senf, rendani kačkavalj, brašno i sve dobro promešajte. Ako je smesa previše retka, dodajte još brašna. Kašikom vadite uštipke, pa ih pržite na vrelom ulju. Služite uz tartar sos.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading