POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 6 banane
- 2,5 šolje oštrog brašna
- 2 kašike šećera
- 3 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice gustina
- prstohvat soli
- 2 šolje vode
- 3 šolje ulja
Priprema
Banane oljuštite pa ih naseckajte na 4 dela. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Sipajte vodu dok ne dobijete gusto, glatko testo. Zagrejte ulje u tiganju, do temperature od 175 stepeni. Umačite komade banane u testo, jedan po jedan, pa pustite da se s njih ocedi višak testa. Onda ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Vodite računa da se ne zalepe za tiganj. Takođe, nemojte da pretrpavate tiganj- treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite sve dok testo ne porumeni. Poređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prelijte pohovane banane medom ili sosom po želji, ili poslužite uz sladoled od vanile. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK U ČAŠI Brzinski desert kada navrate iznenadni gosti, a ukusan kao da ste se trudili satima
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
BANANA PUDING U neodoljivom spoju sa piškotama, zamirisaće cela kuća
Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
POHOVANE BANANE Kineski specijalitet koji ni malo ne zaostaje za onim iz restorana, ukusa koji priča priče
Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.
PUDING OD KOKOSA Letnji desert koji govori 100 jezika, a miriše na more
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)