POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 6 banane
- 2,5 šolje oštrog brašna
- 2 kašike šećera
- 3 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice gustina
- prstohvat soli
- 2 šolje vode
- 3 šolje ulja
Priprema
Banane oljuštite pa ih naseckajte na 4 dela. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Sipajte vodu dok ne dobijete gusto, glatko testo. Zagrejte ulje u tiganju, do temperature od 175 stepeni. Umačite komade banane u testo, jedan po jedan, pa pustite da se s njih ocedi višak testa. Onda ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Vodite računa da se ne zalepe za tiganj. Takođe, nemojte da pretrpavate tiganj- treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite sve dok testo ne porumeni. Poređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prelijte pohovane banane medom ili sosom po želji, ili poslužite uz sladoled od vanile. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)