POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.

pohovane banane
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 banane
  • 2,5 šolje oštrog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice gustina
  • prstohvat soli
  • 2 šolje vode
  • 3 šolje ulja

Priprema

Banane oljuštite pa ih naseckajte na 4 dela. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Sipajte vodu dok ne dobijete gusto, glatko testo. Zagrejte ulje u tiganju, do temperature od 175 stepeni. Umačite komade banane u testo, jedan po jedan, pa pustite da se s njih ocedi višak testa. Onda ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Vodite računa da se ne zalepe za tiganj. Takođe, nemojte da pretrpavate tiganj- treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite sve dok testo ne porumeni. Poređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prelijte pohovane banane medom ili sosom po želji, ili poslužite uz sladoled od vanile. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading