POHOVANA ČOKOLADA Po receptu kuvara, smaže se za tren oka, a topi se u ustima
Pohovana čokolada po receptu kuvara Nikole Kalenića.
Potrebno je
- čokoladica
- brašno
- jaja
- mleveni keks
Priprema
Čokoladicu nakvasite, pa je uvaljajte u brašno, jaja i mleveni keks. U dublju posudu sa uljem spustite čokoladicu. Onda pržite na srednje jakoj temperaturi. Kad mleveni keks porumeni, čokoladice izvadite na ubrus pa servirajte sa kuglom sladoleda. Nakon sečenja fil će lagano da curi sa strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena poslastica raskošnog ukusa koji se pamti, a klasik bez premca
Raskošna poslastica idealna za sve važne prilike, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)