DOMAĆI JOGURT BOLJI OD KUPOVNOG Gust kao onaj grčki, pravićete stalno
Potrebna su vam samo 2 sastojka, a bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- 2 l mleka
- 200 ml jogurta
Priprema
U šerpi, na srednjoj temperaturi, zagrejte mleko. Kad se na ivici šerpe pojave mehurići. Prespite ga u veću posudu, pa pustite da se hladi. Zasebno, u činijicu stavite jogurt i toplo mleko i promešajte. Mešavinu sipajte u veliku posudu, trećinu po trećinu. Svaki put kad sipate dobro promešajte. Pokrijte i ostavite na toplom, 6 do 8 sati. Gotov jogurt stavite u frižider na 8 sati. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAPUĆINO KAO IZ OMILJENOG KAFIĆA Donosimo vam originalni recept za omiljeni napitak
Služite uz omiljeni keks ili kolač.
ŠERBET Topli napitak koji smiruje kašalj, po receptu koji se prenosio generacijama
Biće kao onaj iz bakine kuhinje.
NAJSLAĐA TOPLA ČOKOLADA SA SLATKOM PAVLAKOM Jedna šolja greje dušu i telo
Pravi se lako, a nema ko će joj odoleti.
IRSKA KAFA ZA SAVRŠENO JUTRO Kremast i ukusan napitak razbudiće vas u trenu
Zasladite po želji i uživajte u preukusnom napitku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)