MASKARPONE NA DOMAĆI NAČIN Treba vam samo 2 sastojka, a tiramisu će biti nikad lepši
Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.
Potrebno vam je:
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike limunovog soka
Priprema
U šerpu sipajte pavlaku za kuvanje pa pustite da provri. Dodajte limunov sok i kuvajte, sve dok smesa ne postane gusta, uz neprestano mešanje. Šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako 10 minuta.
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Unutra sipajte smesu i ostavite tako u frižideru 24 sata. Čuvajte maskarpone sir u frižideru u zatvorenoj posudi najviše pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MASKARPONE SIR Gotov očas posla i treba vam samo 2 sastojka, a savršen za tiramisu
Nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI MASKARPONE SIR Tiramisu će biti savršen, a pravi se očas posla
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
DOMAĆA MOCARELA Pravi se lako, a još bolja od one kupovne
Potrebno vam je samo 2 sastojka.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)