MASKARPONE NA DOMAĆI NAČIN Treba vam samo 2 sastojka, a tiramisu će biti nikad lepši
Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.
Potrebno vam je:
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike limunovog soka
Priprema
U šerpu sipajte pavlaku za kuvanje pa pustite da provri. Dodajte limunov sok i kuvajte, sve dok smesa ne postane gusta, uz neprestano mešanje. Šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako 10 minuta.
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Unutra sipajte smesu i ostavite tako u frižideru 24 sata. Čuvajte maskarpone sir u frižideru u zatvorenoj posudi najviše pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah
Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
PUNJENA KRILCA SE LEPE ZA PRSTE Ručak koji se ne odbija, za prave gurmane
Slasan spoja ukusa, za ručak koji se pamti.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
POSNA MIMOZA SALATA Imamo recept za najbolje predjelo koje svi u Srbiji obožavaju
Mimoza salata je klasik, ali ova posna verzija može slobodno da joj stane na crtu
Čorba od spanaća, greje dušu i telo: Idealna za hladne dane, puna vitamina i minerala (RECEPT)
Osim što je savršen obrok za zimske dane, ova supa pruža bogatstvo vitamina, minerala i vlakana, a uz to je izuzetno ukusna i laka za pripremu
Komentari (0)