BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

čupavci
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 100 g belog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 100 g šećera
  • ekstrakt vanilije
  • 300 g čokolade
  • 130 ml čokolade
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • džem

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca. U zasebnu  posudu stavite žumanca i šećer pa ih mutite sve dok ne dobijete prozračan krem. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i maslac. Belanca umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrstu belu smesu. Belanca dodajte špatulom u smesu sa žumancima, pa polako mešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Zatim, izvadite i ostavite da se prohladi. Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri. Izlomite čokoladu na komade pa prelijte slatku pavlaku, i dobro promešajte, da bi se otopila. Prerežite prohlađen biskvit na pola, pa ga obilno premažite džemom. Onda preklopite i prelijte čokoladnom glazurom. Pospite kokosom, ohladite i secite čupavce na kocke. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading