BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g belog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g otopljenog maslaca
- 100 g šećera
- ekstrakt vanilije
- 300 g čokolade
- 130 ml čokolade
- 2 kašike kokosovog brašna
- džem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca. U zasebnu posudu stavite žumanca i šećer pa ih mutite sve dok ne dobijete prozračan krem. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i maslac. Belanca umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrstu belu smesu. Belanca dodajte špatulom u smesu sa žumancima, pa polako mešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Zatim, izvadite i ostavite da se prohladi. Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri. Izlomite čokoladu na komade pa prelijte slatku pavlaku, i dobro promešajte, da bi se otopila. Prerežite prohlađen biskvit na pola, pa ga obilno premažite džemom. Onda preklopite i prelijte čokoladnom glazurom. Pospite kokosom, ohladite i secite čupavce na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)