BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g belog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g otopljenog maslaca
- 100 g šećera
- ekstrakt vanilije
- 300 g čokolade
- 130 ml čokolade
- 2 kašike kokosovog brašna
- džem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca. U zasebnu posudu stavite žumanca i šećer pa ih mutite sve dok ne dobijete prozračan krem. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i maslac. Belanca umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrstu belu smesu. Belanca dodajte špatulom u smesu sa žumancima, pa polako mešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Zatim, izvadite i ostavite da se prohladi. Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri. Izlomite čokoladu na komade pa prelijte slatku pavlaku, i dobro promešajte, da bi se otopila. Prerežite prohlađen biskvit na pola, pa ga obilno premažite džemom. Onda preklopite i prelijte čokoladnom glazurom. Pospite kokosom, ohladite i secite čupavce na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)