BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g belog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g otopljenog maslaca
- 100 g šećera
- ekstrakt vanilije
- 300 g čokolade
- 130 ml čokolade
- 2 kašike kokosovog brašna
- džem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca. U zasebnu posudu stavite žumanca i šećer pa ih mutite sve dok ne dobijete prozračan krem. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i maslac. Belanca umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrstu belu smesu. Belanca dodajte špatulom u smesu sa žumancima, pa polako mešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Zatim, izvadite i ostavite da se prohladi. Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri. Izlomite čokoladu na komade pa prelijte slatku pavlaku, i dobro promešajte, da bi se otopila. Prerežite prohlađen biskvit na pola, pa ga obilno premažite džemom. Onda preklopite i prelijte čokoladnom glazurom. Pospite kokosom, ohladite i secite čupavce na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
BRZI KOLAČ SA KEKSOM I BELOM ČOKOLADOM Pogledajte zašto su domaćice na mrežama poludele za ovim receptom
Fenomenalni desert oduševio je pratioce na Tik toku, a gotov je očas posla.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)