PUNJENA TORTILJA Hrskava spolja a iznutra mekana i sočna, jaja i šunka daju poseban šmek

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo za prave gurmane.

tortilja sa jajima i šunkom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 tortilja
  • 2 jaja
  • 50 g šunke
  • 40 g kačkavalja
  • so
  • biber
  • začini po želji
  • malo ulja

Priprema:

Umutite jaja, pa posolite i začinite. Sipajte ulje u tiganj, pa zagrejte. Dodajte umućena jaja pa preko stavite tortilju. Zapečena jaja okrenite sa tortiljom. Zatim, šunku iseckajte na kockice pa narendajte kačkavalj. Dodajte preko jaja. Preklopite špatulom jednu stranu, da dobijete oblik valjka. Prebacite tortilje na tanjir pa isecite tortilju na pola. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

tortilje sa piletinom

NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete

09:00

13 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading