BURGER TORTILJA Ovaj recept traže na društvenim mrežama
Napravite ove preukusne tortilje. Sočni zalogaji , od testa i mesa, će vas oduševiti. Našli smo recept sličan onom, iz poznatog lanca brze ishrane. Uverite se zašto milioni domaćica žele ovo jelo.
Potrebno je
- za 6 tortilja
- • 1 pakovanje tortilja
- • 500-600g mlevenog mesa
- • 200g sira
- • iceberg salata glavica
- • 6 kiselih krastavaca
- • 1 luk
- • 3 kašike kečapa
- • 3 kašike majoneza
- • 1/2 kašike senfa
- • so, crni biber i ulje
Priprema
Napravite preliv od kečapa, majoneza i senfa . Prvo operite pa sitno iseckajte salatu i luk, a kisele krastavce na pločice . Na tortilju viljuškom utisnite i tanko rasporedite 80-100g mlevenog mesa te dobro začinite. U tiganj sa vrućim uljem stavite tortilju s mesom tako da je meso prema tiganju. Pecite 4 do 5 minuta na srednjoj vatri. Okrenite na drugu stranu (meso gore) i stavite sir da se otopi tako. Prebacite na tanjir i slažite salatu, preliv, luk i kisele krastavce. Preklopite tortilju. Vaše jelo je gotovo. Uživajte !
Možda vas zanima:
TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu
Nema kome se neće dopasti.
PUN TANJIR ŠARENILA Kanapei od tortilja brzinski se prave, a mnogo su ukusni
Praktično kada vam dolaze gosti.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)