BURGER TORTILJA Ovaj recept traže na društvenim mrežama
Napravite ove preukusne tortilje. Sočni zalogaji , od testa i mesa, će vas oduševiti. Našli smo recept sličan onom, iz poznatog lanca brze ishrane. Uverite se zašto milioni domaćica žele ovo jelo.
Potrebno je
- za 6 tortilja
- • 1 pakovanje tortilja
- • 500-600g mlevenog mesa
- • 200g sira
- • iceberg salata glavica
- • 6 kiselih krastavaca
- • 1 luk
- • 3 kašike kečapa
- • 3 kašike majoneza
- • 1/2 kašike senfa
- • so, crni biber i ulje
Priprema
Napravite preliv od kečapa, majoneza i senfa . Prvo operite pa sitno iseckajte salatu i luk, a kisele krastavce na pločice . Na tortilju viljuškom utisnite i tanko rasporedite 80-100g mlevenog mesa te dobro začinite. U tiganj sa vrućim uljem stavite tortilju s mesom tako da je meso prema tiganju. Pecite 4 do 5 minuta na srednjoj vatri. Okrenite na drugu stranu (meso gore) i stavite sir da se otopi tako. Prebacite na tanjir i slažite salatu, preliv, luk i kisele krastavce. Preklopite tortilju. Vaše jelo je gotovo. Uživajte !
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)