MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
Potrebno je:
- 2 pakovanja piškota
- 12 jaja
- 300 g šećera
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 375 g maslaca
- 200 ml mleka
- ekstrakt ruma
Za dekoraciju torte
- šlag
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. Žumanca umutite sa šećerom. Stavite u šerpicu i kuvajte 7 do 10 minuta na pari. Umešajte čokoladu za kuvanje. Belanca zasebno umutite u čvrst sneg. U žumanca sa čokoladom umešajte maslac, pa umućena belanca. Piškote umačite u mleko pa u rum, pa ređajte u kalup. Izlijte preko fil, pa dekorišite tortu šlagom i čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze
Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
ČOKO KOKOS TORTA BEZ BRAŠNA Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a gotova očas posla
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)