MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 pakovanja piškota
  • 12 jaja
  • 300 g šećera
  • 400 gr čokolade za kuvanje
  • 375 g maslaca
  • 200 ml mleka
  • ekstrakt ruma

Za dekoraciju torte

  • šlag

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca. Žumanca umutite sa šećerom. Stavite u šerpicu i kuvajte 7 do 10 minuta na pari. Umešajte čokoladu za kuvanje. Belanca zasebno umutite u čvrst sneg. U žumanca sa čokoladom umešajte maslac, pa umućena belanca. Piškote umačite u mleko pa u rum, pa ređajte u kalup. Izlijte preko fil, pa dekorišite tortu šlagom i čokoladom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading