BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 100 g margarina
- 3 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g očišćene i narendane bundeve
- 300 g očišćene i narendane i oceđene jabuke
- cimet po želji
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja i šećer umutite pa dodajte omekšali margarin i sve zajedno sjedinite. Smesi dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i cimet . Dodajte narendanu bundevu i narendane jabuke, pa dobro umutite i sipajte u pleh. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ ZA 5 MINUTA OD 3 SASTOJKA Ako mu promenite ovu namirnicu, dobićete desert u različitim bojama
Ako budete pravili sa različitim sokovima dobićete kolače drugih boja.
NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk
Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)