BADEM TORTA Poslastica sa pomorandžama koja nestaje sa stola odmah, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako volite voćne poslastice, ovu sa pomorandžama ćete obožavati.

badem torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 jaja
  • 320 g šećera u prahu
  • 3 pomorandže
  • 120 g badema
  • 1 kašika mrvica
  • 1/2 dl mleka
  • 150 g maslaca

Priprema:
Penasto umutite jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu. Dodajte sok i koru od jedne pomorandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca. Pecite u manjem kalupu, a nadevajte sutradan. Na pari skuvajte 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutite 150 g maslaca, pa dodajte u prethodno pripremljen ohlađeni krem. Koru torte presecite na tri dela, premažite i sastavite. Istim nadevom premažite tortu i spolja i ukrasite ušećerenom korom od pomorandže.

@moja.trpeza

Posni potaž od brokolija 🥦 Sastojci: 400g-BROKOLI 150g-ŠARGAREPA 150g-PRAZILUK 300ml-NEUTRALNA BILJNA PAVLAKA SO BIBER Priprema: • Brokoli obarite 5 minuta u ključaloj vodi, pa ga prebacite u hladnu vodu da sačuva vitamine. • Na tihoj vatri izdinstajte sitno seckan praziluk. • Dodajte obarenu šargarepu i brokoli praziluku, zatim prelijte biljnom pavlakom i blendajte. • Kuvajte još par minuta, po želji prelijte dodatnom pavlakom i poslužite s biljnom fetom. Uživajte! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading