ODUŠEVITE SVOJE GOSTE OVIM DEZERTOM Torta Ledeno carstvo za svaku priliku
Ovaj kolač sa bogatim slojevima, glazurom i dekoracijom od marcipana i badema donosi pravo uživanje
Torta "Ledeno Carstvo" savršena je poslastica za posebne prilike, kao što je krsna slava.
Ovaj kolač sa bogatim slojevima, glazurom i dekoracijom od marcipana i badema donosi pravo uživanje za vaše nepce i stvoriće pravi magični ugođaj na trpezi.
Uživajte u ovom slatkom delikatesu koji će oduševiti vaše goste.
Shutterstock
Torta Ledeno Carstvo
Sastojci:
250 g omekšanog putera
300 g žutog šećera
100 g običnog jogurta
3 kašike ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
4 jajeta
300 g brašna
1 prašak za pecivo
150 g džema od kajsije
Za vrh torte:
150 g marcipana
100 g prženih badema u listićima
Kakao prah (za posipanje)
Za glazuru:
200 g putera
500 g šećera u prahu
75 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašičice ekstrakta badema
Za dekoraciju:
1 belance
100 g šećera
8 grančica ruzmarina
50 g brusnica
Priprema:
Priprema testa:
Podmažite dva okrugla kalupa za tortu i obložite ih papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°C.
Umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Sipajte jogurt, ulje, vanilu i jaja, pa sve dobro promešajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, mešajte dok ne postane glatko.
Podelite smesu u kalupe i pecite 25 minuta, dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohladi.
Priprema dekoracije:
Umutite belance i premažite grančice ruzmarina i brusnice u belancu, pa pospite šećerom. Ostavite da se osuše.
Razvaljajte marcipan u obliku jajeta i utisnite bademe da izgledaju kao šišarke. Pospite kakao prahom.
Priprema glazure:
Umutite puter, šećer u prahu, mleko, vanilu i ekstrakt badema dok smesa ne postane glatka.
Stavite prvi patišpanj na tanjir i premažite sa 6 kašika glazure. Dodajte džem od kajsije, pa stavite drugi patišpanj.
Preostalu glazuru stavite na vrh i strane torte, ostavljajući da se blago vidi kroz sloj glazure, kao mraz.
Na vrh torte stavite marcipanske šišarke i pospite grančicama ruzmarina i brusnicama.
Torta je sada spremna za serviranje!
BONUS VIDEO:
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)