LEŠNIK KREM ZA PRAVE SLADOKUSCE Nimalo ne zaostaje za originalom, prste da poližete
Pravi se lako, a savršen da se maže na hleb ili doda kao prilog desertu.
Potrebno je:
- 200 g pečenih lešnika
- 100 g šećera u prahu
- kesica vanillin šećera
- kašičica kokosovog ulja
- kašika kakao praha
Priprema:
Očistite lešnike od ljuske pa ih izblendajte. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U blender stavite lešnike, pa ih izblendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Onda umešajte kokosovo ulje, kakao i šećere. Blendajte nekoliko minuta, da se sastojci sjedine. Krem stavite u teglu pa ostavite malo u frižideru.
Možda vas zanima:
DOMAĆI LEŠNIK KREM Savršen za palačinke i krofne, zaboravićete na onaj kupovni
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
ČOKOLADNI KREM ZA NAJBOLJE PALAČINKE Pravi se lako, a sladak i ukusan
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog desertu.
ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome
Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)