BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.
Za kore:
- 8 belanca
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Za fil od malina:
- 500 g svežih ili smrznutih malina
- 200 g šećera
- 2 kašike gustina
- 100 ml vode
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 250 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa solju. Polako dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Sipajte ulje i mleko, pa polako izmešajte.Umešajte brašno sa praškom za pecivo, pa ih prosejte. Umešajte brašno u smesu od belanaca, lagano mešajući spatulom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim podelite smesu na četiri jednaka dela. Pecite kore oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se ohlade. Pomešajte maline sa šećerom u šerpi, pa kuvajte na srednjoj vatri dok maline ne puste sok i šećer se ne otopi. Razmutite gustin u vodi, pa ga dodajte u smesu od malina. Kuvajte sve dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pustite fil da se potpuno ohladi.Slatku pavlaku umutite sa šećerima. Sjedinite šlag sa maskarpone sirom, pa lagano promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Stavite prvu koru pa je premažite trećinom malina fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite. Isto uradite i sa trećom korom. Onda stavite četvrtu koru, pa premažite celu tortu kremom od šlaga i maskarpone sira. Ostavite tortu bar dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)