BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

Za kore:
Možda vas zanima:

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.
- 8 belanca
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Za fil od malina:
- 500 g svežih ili smrznutih malina
- 200 g šećera
- 2 kašike gustina
- 100 ml vode
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 250 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa solju. Polako dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Sipajte ulje i mleko, pa polako izmešajte.Umešajte brašno sa praškom za pecivo, pa ih prosejte. Umešajte brašno u smesu od belanaca, lagano mešajući spatulom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim podelite smesu na četiri jednaka dela. Pecite kore oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se ohlade. Pomešajte maline sa šećerom u šerpi, pa kuvajte na srednjoj vatri dok maline ne puste sok i šećer se ne otopi. Razmutite gustin u vodi, pa ga dodajte u smesu od malina. Kuvajte sve dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pustite fil da se potpuno ohladi.Slatku pavlaku umutite sa šećerima. Sjedinite šlag sa maskarpone sirom, pa lagano promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Stavite prvu koru pa je premažite trećinom malina fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite. Isto uradite i sa trećom korom. Onda stavite četvrtu koru, pa premažite celu tortu kremom od šlaga i maskarpone sira. Ostavite tortu bar dva sata u frižideru.

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Ovo sr*anje je namešteno! Panter besan na Evroligu (FOTO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

PATRIJARH PORFIRIJE U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI: Poglavar SPC služio večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)