BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

bela torta sa malinama
Printscreen

Za kore:

  • 8 belanca 
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli

Za fil od malina:

  • 500 g svežih ili smrznutih malina
  • 200 g šećera
  • 2 kašike gustina
  • 100 ml vode

Za krem:

  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 250 g maskarpone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa solju. Polako dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Sipajte ulje i mleko, pa polako izmešajte.Umešajte brašno sa praškom za pecivo, pa ih prosejte. Umešajte brašno u smesu od belanaca, lagano mešajući spatulom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim podelite smesu na četiri jednaka dela. Pecite kore oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se ohlade. Pomešajte maline sa šećerom u šerpi, pa kuvajte na srednjoj vatri dok maline ne puste sok i šećer se ne otopi. Razmutite gustin u vodi, pa ga dodajte u smesu od malina. Kuvajte sve dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pustite fil da se potpuno ohladi.Slatku pavlaku umutite sa šećerima. Sjedinite šlag sa maskarpone sirom, pa lagano promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Stavite prvu koru pa je premažite trećinom malina fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite. Isto uradite i sa trećom korom. Onda stavite četvrtu koru, pa premažite celu tortu kremom od šlaga i maskarpone sira. Ostavite tortu bar dva sata u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading