DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sočan i kremast voćni kolač.

dunavski talasi
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

 Za fil:

  • 6 jaja
  • 300 g višanja

Za prvo testo:

  • 15 kašika brašna
  • 15 kašika šećera
  • prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja

Za drugo testo: 

  • 15 kašika brašna
  • 15 kašika šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja

Za krem: 

  • 250 g putera
  •  2 kesice pudinga od vanile
  • 7 kašika šećera
  • 600 ml mleka

Za preliv: 

  • 50 g putera
  • 100 g čokolade

Priprema:

Za koru prvo testo umutite tri jaja i 15 kašika šećera, pa dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Za drugo testo ponovite postupak, samo dodajte i kakao. Tepsiju obložite papirom, sipajte žutu smesu, pa prošarajte braon smesom i pospite višnje, pa ih prstima blago utisnite u testo jer će se na taj način formirati talasi. Pecite 30 minuta na 150 stepeni. Za fil u šerpu sipajte pola litra mleka, dodajte sedam kašika šećera, a u preostalo mleko u menzuri dodajte prašak za puding. Kuvajte puding dok se ne zgusne, pa ga sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Mikserom umutite 250 grama putera, dodajte puding. Za preliv izlomite čokoladu, dodajte puter, pa stavite da se rastopi. Mlaku glazuru prelijte preko fila i ostavite sat vremena da se čokoladna glazura stegne.

Komentari (0)