ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.

rozen torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

  • 300 g šećera
  • 150 ml vode
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • 2 vanil šećera
  • 50 g posne čokolade
  • 2 kašike ruma

Za fondan:

  • 2 kašike ulja
  • 300 g prah šećera
  • 5 kašika ključale vode
  • 15 kapi arome maline

Priprema

Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro, pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera s uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading