ZABORAVITE SLADOLED Ovaj starinski desert je puno kremastiji, ukusniji i jednostavan za pripremu
Pripremite se za pravi užitak i vratite se trenucima kada su se slatkiši pravili s puno ljubavi i pažnje
Ako volite tradicionalne, lagane i kremaste deserte koji bude uspomene iz detinjstva, pravo je vreme da se podsetite šnenokli – starinske poslastice koja nikada ne izlazi iz mode.
Ovaj neodoljivi desert, poznat i kao „plutajuće ostrvo“, osvojiće vas svojom nežnošću i bogatim ukusom, a priprema je jednostavna čak i za one bez mnogo iskustva u kuhinji.
Pripremite se za pravi užitak i vratite se trenucima kada su se slatkiši pravili s puno ljubavi i pažnje.
Sastojci:
Za mlečni krem (žumanca):
1 l mleka
6 žumanaca
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika gustina (ili brašna)
Za sneg od belanaca:
6 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
1. Napravite sneg od belanaca:
Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Kada masa postane sjajna i čvrsta, stavite mleko da provri.
Kada provri, smanjite temperaturu i kašikom vadite „knedle“ od snega, pa ih spuštajte u mleko. Kratko kuvajte s obe strane – po 15–20 sekundi, zatim ih izvadite na tanjir. Ponavljajte dok ne iskoristite sav sneg.
2. Pripremite krem:
Umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Dodajte malo vrelog mleka u smesu, promešajte, pa sve vratite u šerpu sa mlekom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Mešajte stalno da ne zagori.
Kada se krem zgusne, sipajte ga u činije ili šolje, poređajte „ostrva“ od belanaca preko i ostavite da se dobro ohladi.
BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)