ZABORAVITE SLADOLED Ovaj starinski desert je puno kremastiji, ukusniji i jednostavan za pripremu
Pripremite se za pravi užitak i vratite se trenucima kada su se slatkiši pravili s puno ljubavi i pažnje
Ako volite tradicionalne, lagane i kremaste deserte koji bude uspomene iz detinjstva, pravo je vreme da se podsetite šnenokli – starinske poslastice koja nikada ne izlazi iz mode.
Ovaj neodoljivi desert, poznat i kao „plutajuće ostrvo“, osvojiće vas svojom nežnošću i bogatim ukusom, a priprema je jednostavna čak i za one bez mnogo iskustva u kuhinji.
Pripremite se za pravi užitak i vratite se trenucima kada su se slatkiši pravili s puno ljubavi i pažnje.
Sastojci:
Za mlečni krem (žumanca):
1 l mleka
6 žumanaca
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika gustina (ili brašna)
Za sneg od belanaca:
6 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
1. Napravite sneg od belanaca:
Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Kada masa postane sjajna i čvrsta, stavite mleko da provri.
Kada provri, smanjite temperaturu i kašikom vadite „knedle“ od snega, pa ih spuštajte u mleko. Kratko kuvajte s obe strane – po 15–20 sekundi, zatim ih izvadite na tanjir. Ponavljajte dok ne iskoristite sav sneg.
2. Pripremite krem:
Umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Dodajte malo vrelog mleka u smesu, promešajte, pa sve vratite u šerpu sa mlekom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Mešajte stalno da ne zagori.
Kada se krem zgusne, sipajte ga u činije ili šolje, poređajte „ostrva“ od belanaca preko i ostavite da se dobro ohladi.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)