LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 30 grama brašna
- 250 grama čokolade
Priprema:
Izmiksajte jaja i brašno. Rastopite čokoladu na pari, pa je dodajte smesi od brašna i jaja. Mešajte dok se sve ne sjedini. Premažite uljem ili maslacem kalup za mafine. U kalup sipajte dobijenu smesu, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Ostavite kolače da se peku 7-8 minuta. Strogo vodite računa o vremenu, jer svaki trenutak duže može da znači da će se lava kolač pretvoriti u običan mafin. Služite toplo uz dodatak šlaga ili sladoleda.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI LAVA KOLAČ Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima, ovakav do sada niste jeli
Mirisan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LAVA KOLAČ Brzi i kremasti desert od samo 3 sastojka, za ljubitelje čokolade i nenejavljene goste
Sočan i sladak, a gotov za tili čas.
NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)