LEDENA TORTA SA NES KAFOM Rashlađuje i sladi u isto vreme, i dupla mera će biti malo
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 4 kašike instant kafe
- 20 ml mleka
- 3 kašike kondezovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
- 2 kašike instant kafe
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vruće vode
Priprema:
Pomešajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mleka i 3 kašike kondezovanog mleka. Promešajte dobro da se kafa rastvori. Zasebno umutite 400 ml šlaga. Zatim sve umešajte i sipajte u kalup, pa ostavite par sati u zamrzivaču. U jednoj posudi pomešajte 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa mutite dok ne postane penasto. Ganaš prelijte preko torte pa ostavite još malo u zamrzivaču.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)