MAĐARSKI KOLAČ SA KAJSIJAMA Savršeno sočan i osvežavajući, topi se u ustima

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Osvežiće vas u trenu.

mađarski kolač sa kajsijama
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 100 g kisele pavlake
  • 70 g šećera
  • 1/3 kašičice soli
  • 100 g putera
  • 1 jaje
  • 350 g brašna
  • 8 g praška za pecivo

Za fil:

  • 200 g suvih kajsija
  • 200 g oraha
  • 60 g šećera

Za posipanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • malo seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte pavlaku i šećer. Dodajte so i puter pa žicom dobro promešajte. Dodajte jedno jaje i mešajte. Brašno prosejano sa praškom za pecivo dodajte u smesu. Zamesite testo, umotajte ga u najlon i ostavite 40 minuta u frižideru. Kuvajte kajsije u loncu prelivene vodom oko 10 minuta. U blenderu izblendajte orahe i šećer. Zatim dodajte kuvane kajsije, pospite sa 20 g šećera i izblendajte. Podelite testo na 3 dela, ali da jedan bude veći. Uvijte u najlon dva manja komada testa, a veći razvaljajte oklagijom, da bude za 3 cm veći od prečnika pleha za pečenje koji je 22 cm. Prebacite testo u pleh obložen pek papirom, pa rasporedite seckane orahe. Drugi deo testa razvaljajte pa stavite na orahe. Preko nanesite fil od kajsija. Onda razvaljajte treći deo testa i pokrijte kajsije. Dobro zatvorite ivice kolača. Žumancetom razmućenim sa mlekom premažite. Pospite seckanim orasima. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading