MAĐARSKI KOLAČ SA KAJSIJAMA Savršeno sočan i osvežavajući, topi se u ustima
Osvežiće vas u trenu.
Potrebno je:
Za testo:
- 100 g kisele pavlake
- 70 g šećera
- 1/3 kašičice soli
- 100 g putera
- 1 jaje
- 350 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Za fil:
- 200 g suvih kajsija
- 200 g oraha
- 60 g šećera
Za posipanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- malo seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte pavlaku i šećer. Dodajte so i puter pa žicom dobro promešajte. Dodajte jedno jaje i mešajte. Brašno prosejano sa praškom za pecivo dodajte u smesu. Zamesite testo, umotajte ga u najlon i ostavite 40 minuta u frižideru. Kuvajte kajsije u loncu prelivene vodom oko 10 minuta. U blenderu izblendajte orahe i šećer. Zatim dodajte kuvane kajsije, pospite sa 20 g šećera i izblendajte. Podelite testo na 3 dela, ali da jedan bude veći. Uvijte u najlon dva manja komada testa, a veći razvaljajte oklagijom, da bude za 3 cm veći od prečnika pleha za pečenje koji je 22 cm. Prebacite testo u pleh obložen pek papirom, pa rasporedite seckane orahe. Drugi deo testa razvaljajte pa stavite na orahe. Preko nanesite fil od kajsija. Onda razvaljajte treći deo testa i pokrijte kajsije. Dobro zatvorite ivice kolača. Žumancetom razmućenim sa mlekom premažite. Pospite seckanim orasima. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAJSIJAMA PO RECEPTU SUZANE MANČIĆ I dupla mera je malo, a ne utiče na liniju
Suzana Mančić nedavno je udala stariju ćerku Teodoru, pritom pokazavši da kako godine idu ona sve bolje izgleda. Jednom prilikom je podelila recept za sočni kolač od kajsija, koji, ako je sudeći po njenoj liniji, uopšte ne goji. Ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni njegovim ukusom.
RECEPT SUZANE MANČIĆ ZA VOĆNI KOLAČ SRUŠIO MREŽE Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Suzana Mančić nedavno je udala stariju ćerku Teodoru, pritom pokazavši da kako godine idu ona sve bolje izgleda. Jednom prilikom je podelila recept za sočni kolač od kajsija, koji, ako je sudeći po njenoj liniji, uopšte ne goji. Ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni njegovim ukusom.
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)