SOČNO TRILEĆE MAMI NA PARČE VIŠE Savršen za domaćice početnice, a razgrabiće se u trenu
Osvaja i mirisom i ukusom.
Potrebno je
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 200 g brašna
- pola praška za pecivo
- 800 ml mleka
- 400 ml kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 400 g karamel preliva
- 1 štangla istopljene bele čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Mikserom belanca penasto umutite pa postepeno dodajte šećer, dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte jedno po jedno jaje pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i mutite mikserom na najslabijoj brzini. Kalup obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Gotov trileće pustite da se prohladi. Zasebno pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom i slatkom pavlakom. Kolač izvadite naopačke na poslužavnik pa skinite pek papir. Ceo kolač izbockajte nožem. 1/3 preliva od mleka sipajte u kalup pa potopite kolač u to, stranom kojom ste bockali. Pustite da kolač upije mleko. Prelijte trileće prelivom od karamele i dekorišite belom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Lagano i sočno, otopićete se od miline
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)