KIFLICE SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Bez kvasca, a vazdušaste i mekane kao duša

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.

kiflice sa makom
Printscreen

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • prašak za pecivo
  • korica limuna
  • vanilin šećer
  • šećera
  • kašika masti ili margarina ili maslaca
  • 200 g kisele pavlake
  • jaje
  • nadev:
  • 100 g maka sa malo mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi žicom penasto umutite jaje, mast, pavlaku i šećer . Onda dodajte brašno pa rukama zamesite glatko testo. Zatim testo razvijte u pravougaonik, pa isecite trouglove. Punite ih makom i uvijajte kiflice. Na kraju ih premažite jajetom. Pecite kiflice sa makom oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading