POSNA PITA SA MAKOM BOLJA OD SVAKE ŠTRUDLE Čarolija ukusa u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- 250 ml čaja od kamilice
- 150 ml ulja
- 20 g kvasca
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- narendana korica od limuna
- 500 g brašna tip 500
Za fil:
- 300 g mlevenog maka
- 3 kašike džema od šipurka ili kajsija
- 3 kašike šećera
- Za dekoraciju:
- 3 kašike džema
- mleveni orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Napravite čaj od kamilice pa ga ostavite dok ne bude mlak. U jednu posudu sipajte čaj pa dodajte šećer, mrvljen kvasac, promešajte, pa dodajte 1 kašiku brašna. Dobro sjedinite pa kad kvasac nadođe narendajte koru limuna, dodajte ulje, so, vanilin šećer i postepeno dodajte ostatak brašna. Promešajte dobro, pa zamesite testo. Onda ga pokrijte i ostavite na toplom sat vremena, da naraste. Džem pomešajte sa mlevenim makom i malo vruće vode. Dobro promešajte. Zatim testo premesite pa podelite na 3 jednaka dela. Razvucite ga oklagijom na veličinu pek papira. Ubacite koru u pleh obložen pek papirom pa preko nanesite fil. Onda ređajte redosledom druga kora-fil-treća kora. Zadnju koru poprskajte sa malo tople vode. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, s tim da je posle 10 minuta prekrijete folijom. Na kraju, premažite džemom i mlevenim orasima.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)