Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!

Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!

šeherezada torta
Printscreen

Torta Šeherezada pravi se od turskog keksa, pudinga i šlaga, a rezultat je izuzetno kremasta i ukusna poslastica koja se topi u ustima. Idealan recept za sve prilike, od porodičnih okupljanja do iznenadnih gostiju.

Napomena: Turski keks se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.

Šeherezada torta koja se ne peče

Sastojci:

600 g turskog keksa

400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake

400 ml kisele vode

200 g prah šećera

250 g margarina

1 l mleka

3 kese pudinga od vanile

8 kašika kristal šećera

Priprema:

Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.

Komentari (0)

Loading