Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Torta Šeherezada pravi se od turskog keksa, pudinga i šlaga, a rezultat je izuzetno kremasta i ukusna poslastica koja se topi u ustima. Idealan recept za sve prilike, od porodičnih okupljanja do iznenadnih gostiju.
Napomena: Turski keks se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.
Šeherezada torta koja se ne peče
Sastojci:
600 g turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)