DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Ješćete je za doručak, ručak i večeru

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz čaj ili kafu.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih tankih kora
  • 1 kg višanja
  • 300 g šećera
  • 6 kašika griza
  • 150 ml vode
  • 1 kesica vanilin-šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Višnje odledite, a zasebno pomešajte šećer sa grizom.Izvadite višnje iz zamrzivača i držite ih na sobnoj temperaturi dok se ne odlede. U šerpici pomešajte 100 grama šećera sa grizom. Poprskajte vodom jednu koru pa preko nanesite drugu i takođe poprskajte. Onda nanesite treću koru pa dodajte trećinu šećera pomešanog sa grizom. Zatim po širini po dnu kore rasporedite deo oceđenih višanja. Koru urolajte u rolat. Ponovite postupak i za ostatak materijala. Poprskajte svaki rolat vodom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruću pitu secite na komade. Šećere sjedinite sa vodom pa zakuvajte. Kuvajte sirup još 3 minuta od početka vrenja pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Prelijte prohlađenim sirupom vruću pitu.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading