SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

sarajevska torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1,5 l mleka
  • 5 jaja
  • 800 g šećera
  • 12 kašika brašna
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 500 g mlevenih oraha
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 1 naribana korica limuna

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 šoljice mleka
  • 1/2 šoljice šećera
  • 1/2 margarina

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i još malo mutite. Zasebno razmutite 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka zakuvajte. Razmućeno brašno sipajte u umućena jaja pa sve promešajte. Nakon što mleko provri skinite ga sa vatre i varjačom dodajte smesu od jaja i brašna pa dobro sjedinite. Zatim vratite na tihu vatru i skuvajte gust krem uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu za kuvanje u vreo krem pa mešajte sve dok se ne otopi. Zatim dodajte mlevene orahe u prohlađen krem, vanilin šećer i rendanu limunovu koricu. Tanko filujte korice pa ih ređajte jednu preko druge, uz blago pritiskanje da se spoje. Sastojke za glazuru otopite na pari pa time prelijte tortu

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading