MAĐARICA KOLAČ KOJI OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Jedini recept koji vam je potreban

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz čaj ili kafu.

kolač mađarica
Shutterstock

Za kore:

  • 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g margarina
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake

Za fil:

  • 1.5 l mleka
  • 12 kašika šećera
  • 9 punih kašika oštrog brašna
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 500 g margarina
  • malo ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaje i kiselu pavlaku, pa zamesite testo. Zatim ga podelite na 7 kora. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte kore na dužinu papira za pečenje. Prebacite u tepsiju pa je okrenite naopačke. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Ponovite postupak za ostale kore. U jednoj šerpi zakuvajte mleko, šećer i brašno, pa dodajte margarin. Kuvajte 5 do 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Vrućim filom premažite kore. Odozgo stavite neki teški predmet da se kore i fil sjedine. Otopite čokoladu sa uljem i margarinom, da dobijete glazuru. Ostavite kolač u frižideru preko noći. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading